Årets gang hos gederne.
December 2006

"Bukkesæsonen" er godt overstået og der er faldet ro over flokken. Så nu venter vi spændt på at det blir marts måned. Vi har 4 dyr, der venter kid, to erfarne geder og to gimmer. I år er det ekstra spændende, for da er det helt "egen avl". I maj sidste år købte vi bukken Høgholts Helios og han skal nu vise hvad han dur til. Men det tegner godt for han er en stor flot buk.

Marts 2007

Så blev det marts måned. I løbet af 3 dage fik vore 4 geder kid. Det blev til 7 store, flotte og livskraftige kid, uden farve fejl. 5 gimmer- og 2 bukkekid. Vi var så heldige at se Rico og Ruth blive født. Det var en stor oplevelse for børnene.

Maj 2007

Nu er alle gederne på græs. Kiddene lever et herligt "gedeliv" med hop, spring, sjov og ballade. Til stor morskab for os mennesker!

September 2007.

Gederne har haft en god sommer. Dog tror jeg ,at  de også har savnet noget mere sol og varme. Alle kiddene er vokset godt og tegner rigtig godt.

Helios og de andre bukke er sendt på græs, væk fra alle "damerne". Så han kan samle kræfter til den kommende "bukkesæson".

Snart står den nye "gedestald" færdig. Det blir dejligt med mere plads og bedre indretning.

 

 

 

 

Februar 2008

Noget tid er gået siden sidst.  Den nye gedestald fungerer rigtig godt, og ser noget pænere ud end den gamle stald.
Gederne har kunnet gå ind og ud, og det har de været godt tilfredse med.
Først i marts, venter vi små nye kid. De 3 geder og 2 gimmer er ved at være rigtig meget "gravide".Det er altid spændende, hvor mange kid og om det er "piger" eller "drenge", der kommer
Marts 2008.

Endelig blev det marts og de små kid kom til verden.  Man venter og venter, nu må det da snart være..... og så pludselig er de der.....
10 dejlige, flotte og livskraftige kid blev det til, 5 gimmerkid og  5 bukkekid.
Børnene bruger rigtig meget tid ude hos gederne, for der er ikke noget så sødt og sjovt som et lille gedekid..